ROcK n RAW shopt erop los....

Natuurlijk hebben wij het over Photoshop. Iedere foto wordt bij ons gecorrigeerd, de ene foto meer dan de andere en nee, je ontkomt er echt niet aan.


Laten we bij het begin beginnen. Als wij fotograferen, wordt bij iedere druk op de knop een foto in RAW bestand gemaakt.

RAW is de ruwe versie van de foto. Het geeft precies weer wat er gefotografeerd is, het fotobestand geeft de instelling van de camera weer op het moment dat je de foto maakt. De camera heeft dus niets gecorrigeerd om de foto beter te maken, dit willen wij namelijk zelf doen.

Een logische gedachte zou zijn, stel de camera perfect in, dan ben je gelijk klaar. Bij bruiloften heb je echter geen tijd om je camera bij iedere druk op de knop perfect in te stellen, je maakt gebruik van goede basisinstellingen en deze corrigeer je steeds een beetje voordat je de knop indrukt. Je verfijnt de afbeelding in een bewerkingsprogramma, voor ons is dit Photoshop . We hebben goed geïnvesteerd in speciaal voor fotografie gekalibreerde computerschermen. Kleuren moeten namelijk zijn zoals je ze bedoeld hebt.


Wat corrigeren wij aan jullie foto's.

Allereerst de horizon, deze moet recht zijn. Scheve lijnen of horizon was bij iedere opleiding die we gevolgd hebben een echte No Go. Gebouwen zijn recht en de zee loopt niet leeg, was veel gehoord commentaar. We kijken naar de kleuren, zijn ze mooi en hoe staat het met de belichting. Is de foto niet te donker of te licht. Soms corrigeren we wat oneffenheden, zeker als je oog er teveel naartoe getrokken wordt. Als de foto nog beter in zwart/ wit uitkomt, dan gaan we ook daarmee aan de slag.


Laten we wat voorbeelden geven.


Dit is een RAW bestand. Het pure bestand. Zoals je ziet staat de tafel scheef (horizon) en dit geeft het gevoel dat de taart van de tafel kan glijden. De tafel zetten we in de bewerking recht. Door de lens die we gebruikt hebben, heeft de openhaard een licht bolle vorm. Ook deze corrigeren we.


Rechts zie je een klein stukje van een lamp deze halen we weg door de afbeelding uit te snijden. Hier en daar moeten we het teveel aan licht iets afzwakken .

De basis staat.


Dan het leukste gedeelte, de juiste sfeer geven aan de foto. Wat je tegenwoordig veel ziet is een bruinige sfeer. Veel kleur is uit de foto gehaald. Is dit de juiste bewerking voor bijvoorbeeld jouw zomerbruiloft met als thema tropical vibes? Deze bewerking kunnen we ons beter voorstellen bij trouwen in het bos. Wij vinden dat iedere bruiloft een eigen sfeer verdient, daarom maken wij verschillende bewerkingen op een paar foto's uit jullie reportage en kiezen hieruit de bewerking die het meest bij jullie dag past. Deze bewerking wordt de basis voor de hele reportage.


Terug naar de taartfoto. Hoe is de foto uiteindelijk bewerkt.

De tafel staat recht.

De kleuren kloppen met de werkelijkheid.


Begin Maart, de bruiloft was in een oud kasteel en door de hoge ramen scheen prachtig "Rembrandtlicht".

Dit hebben we benadrukt in de bewerking.

Ook de details hebben we goed zichtbaar gelaten. Het zwaard waar de taart mee aangesneden werd en de fles champagne gesabreerd. Het schoteltje met de 2 vorkjes, duidelijk bedoelt voor het bruidspaar.

Het zwarte vlak van de openhaard is iets donkerder gemaakt voor een mooi contrast met de taart en de taarttopper.

Foto's van taarten zijn veel minder spectaculair in zwart wit. Je wilt de echte kleuren van de vruchten en macarons toch graag zien.


EEN ZOMER BRUILOFT

Het RAW bestand.


Eerst checken we de basis, klopt de horizon.

Zijn we tevreden over het licht en zijn de kleuren zoals we die graag willen. Nee, deze foto vraagt om meer pit.

We zijn aan de slag gegaan.

Welke bewerking hebben we uiteindelijk gekozen voor de reportage?
De bewerkte foto.

Deze bruiloft was geweldig. Waar je ook keek overal was kleur. De zon hield niet op met schijnen en de dag stond bol van zoveel vrolijkheid en feest, kortom de toon voor de foto's was gauw gezet.

We hebben kleuren aangezet en het contrast opgeschroefd.

Dit is de basisbewerking voor de reportage geworden.Er was ook zo'n vette styling, met simpele materialen een groots effect gemaakt. Neem deze bloemen, door de tuin gewoon een stevige lijn gespannen en hier afwisselend boeketten van bloemen, grote bladeren en losse bloemen aangehangen.EEN INDUSTRIËLE BRUILOFT


Het RAW bestand


De rechte lijnen, geen twijfel, die worden gecorrigeerd. Zijn we tevreden over het beeld. We zien een videocamera op de voorgrond , een dakraam rechts en links staat iemand achter het raam mee te kijken, ze behoort niet tot de gasten. De foto oogt rommelig en de gebeurtenis op de foto is groot.....het bruidspaar heeft JA gezegd en ze mogen elkaar kussen.

De kleuren zijn ook niet echt lekker....kortom we gaan aan de slag.De locatie was stoer en de styling ook weer top en eigen.

We hebben heel veel ballast van de foto weggehaald door er flink in te snijden.

We hebben gelet op het lijnenspel. De wigwam begint in de hoeken waardoor het bruidspaar mooi gekaderd wordt.

Nu heb je in de foto de kus en de styling.

Waarom niet alleen de kus. Stel je snijdt de foto net boven de hoofden van het bruidspaar af, dan staat er iets naast het bruidspaar en dat geeft rare informatie. Schuine takken met witte doeken, wat doet dat daar en wat is het? Daarom hebben we voor de kus en styling gekozen en de rest weggelaten.

We hebben de kleuren vlakker gemaakt en het stoere van de dag weergegeven door het contrast te verhogen.

Dit is de basisbewerking voor de reportage geworden.We hebben ook een supermooi gastenboek en album geleverd.

Het gastenboek in klein formaat en het album in groot formaat. De foto's hebben we op stevig mat fotopapier laten printen en deze ingeplakt. Echt stoer en mooi bij de industriële stijl van de dag.

KLEUR EN ZWART WIT
Hoe de bewerking tot stand komt hebben we in grote lijnen uitgelegd, maar er ontbreekt nog iets, namelijk kleur of zwart wit voor de foto.


Wij zijn dol op zwart wit foto's, maar moeten ook toegeven dat niet iedere foto zich daarvoor leent.

Wij bewerken daarom foto's

in zwart wit als dit echt toegevoegde waarde voor de foto is.


Zwart wit kan je ook op heel veel manieren toepassen. Veel contrast, nadruk op het zwart, nadruk op het wit, meer in grijze tonen. Dus ook hier geldt, we maken een mooie zwart wit bewerking die bij de reportage past.Omdat wij zwart wit mooi vinden, wil niet zeggen dat het bruidspaar daarvoor kiest. Als we een foto in kleur en zwart wit bewerkt hebben leveren we beide foto's af. Het bruidspaar kan de foto kiezen die het meeste aanspreekt.
Recente blogposts

Alles weergeven

© 2021 Voor Rock n Raw gemaakt door wonderewereldonline 

OUR BRANDS

Rock n Raw Photography

trouwfotografie

Rock n Raw ROcK

tule rokken 

info@rocknrawphotography.com

0623507476

Hendrik-ido-Ambacht

© Copyright